0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Christopher Mason - Los Angeles Native

Editorials & StyleYES. LOS ANGELES. Det er noe helt spesielt ved å betrakte en by som våkner. Alle byer har liksom sine egne rutiner. I Paris ser du lange køer utenfor byens beste boulangerier, lenge før arbeidsdagens første e-poster sendes. I New York bukseres det på fulle t-baner, og høyst sannsynlig rekker noen å søle sin to go-kaffe på deg før du selv gjør det. Los Angeles’, og kanskje særlig Santa Monicas, morgener er noe helt annet. Allerede i 6-tiden ser vi dresskledde menn rusle ned til stranden for å ta seg en morgensurf. På gressmatten bak stranden ligger yogamattene kant i kant. Det er umulig å ikke bli en del av roen.


Handle produktene fra filmen


VI DRO TIL LA for å fortsette vår native-serie, hvor vi besøker forskjellige lokale profiler i deres naturlige miljø. I dag spiser vi frokost med Chris Mason på Amara Kitchen i Highland Park. Herlig å gjøre en solfylt morgen i Los Angeles, og Chris er som han ser ut – en skikkelig trivelig kar. Stilen hans er ”very simple”, som han selv sier.
– I always like to think that if I’d appear in any decade, I would still blend in and be fashionable. I’m all about the fit and the quality rather than what’s trendy. You know, despite working in fashion for like ten years, I was never really into it until recently. I guess as you get older you start to find brands and designers that suit you rather than the general trend. And you wear it because you like it, sier Chris.


INNSTILLINGEN HANS til klær er tydelig. Det er stilsikkert og komfortabelt, med pondus. Chris har jobbet som modell i ti år, og bor i et fint Mid Century Modern-hus i Highland Park sammen med hundene Goose og Linus. Han var også hunken i Selena Gomez-videoen med 190 millioner visninger – sånt teller her i Los Angeles. Om Portland hadde en åpenbar mangel på Pinterest-moodboards, føles Los Angeles en anelse mer tilrettelagt. Showbusiness-kulturen i byen har satt sine spor, noe som fører til at behovet for å vises er stort for mange. Mer enn halvparten av Los Angeles’ innbyggere er innflyttere, akkurat som Chris.
– I moved to LA from San Diego to work as a model, forteller han.
Og det er han ikke alene om. Han er ikke den første som har flyttet til Los Angeles for å prøve lykken, og er nok heller ikke den siste. Det hele fører dog til at det blir et enormt press på alle å hele tiden skille seg ut i mengden, ses og høres. Har du gjort noe bra skal alle vite det. Men som vanlig fins det også en annen side. LA-surfestilen, som har overlevd siden 60-tallet, er nemlig den rake motsetningen til den ellers så tilrettelagte vibben.
– You’ll see a lot of vintage denim and printed tee’s around this town. I’d say that’s probably the most iconic LA style, sier Chris.
Stilen ses overalt i de mer strandnære bydelene som Santa Monica og Venice, men er også spredt generelt i Los Angeles. En annen detalj man kjapt legger merke til, er helsebevisstheten.
– It’s almost like an Island culture. There’s a lot of emphasis on health and fitness. General quality of life, basically.
For gjør du deg møyen å surfe og gjøre yoga i grålysningen, er du som regel ikke så sugen på ribs til lunsj. Organic, non GMO, beets og kale er alle ord man må beherske uten vanskeligheter for å kunne spise lunsj i LA.

LOS ANGELES er en by med mange ansikter.
– My favorite part of LA is the east side. But Los Angeles is such a big city, compared to like Manhattan, it really puts some separation between the neighborhoods. You can drive for like 15 minutes and it feels like a completely new city, forteller Chris. En sannhet med visse modifikasjoner, da faktum er at om du kjører i 15 minutter i LA sannsynligvis fortsatt befinner deg der du startet på grunn av den enorme trafikkmengden byen sliter med. Poenget er likevel sant. Bor du i Arts District – hipsternes mekka – ser du antageligvis stranden ganske sjelden, og bor du ved stranden beveger du deg ikke mot down town om du ikke må.


HVA ER DET da med Los Angeles som alle elsker? Hva er grunnen til at nettopp denne byen romantiseres i film etter film? Det kan være vrient å sette fingeren på, men at det er noe, det er nesten alle enige om. Det er som om summen av alles livsstiler smitter av på en selv. Det er faktisk mulig å surfe og jobbe på kontor, og det er mulig å åpne en frisørsalong i en campingvogn på stranden. Når befolkningsmengden er så stor og sammensatt, kommer du alltid til å finne venner, kunder og partnere som passer perfekt for nettopp deg. Det gir en utrolig frihet til individet, og oppmuntrer alle til å satse på akkurat det de vil, fullt ut. Det er digg å få med seg, og hever ens egen feriefølelse. Glem bare ikke å pakke med deg det åpne sinnet i kofferten. Uten det misser du halve opplevelsen.


I always like to think that if I’d appear in any decade, I would still blend in and be fashionable.


FUN FACT: Instagram har de siste årene poppet opp som et fullgodt budsjettalternativ til en flybillett. Hashtagen #LA har nemlig i skrivende stund 31 millioner poster, noe som innebærer at i prinsippet hvert eneste gatekryss kan ses fra sofaen hjemme i stua.

Sharing is caring

  Del     Tweet