0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

7 tips om hvordan du blir verdens beste pappa

Guides

Slik lykkes du i rollen som mesterpappa

Tekst: Pål Johansson

KJÆRESTEN DIN har båret på barnet ditt i ni måneder – nå er det opp til deg å vise at du kan takle rollen som verdens beste pappa. Vi har de syv beste tipsene som gjør deg til en gudebenådet farsfigur

1. Pappaperm - Dere kommer garantert ikke til å ha like mye fri som før barnet kom, men hva gjør vel det? Dette er det heftigste du noengang kommer til å være med på og barnets første år vil aldri komme tilbake. Pass derfor på å være hjemme så mye og lenge du kan. Del foreldrepermisjonen jevnt slik at begge får være med på barnets første skritt, ord, smil og andre magiske øyeblikk.

2. Vær tilstede - Legg bort mobilen, nettbrettet og datamaskinen – vi lover at ingen app, mail eller Facebook-oppdatering noengang kommer til å være viktigere enn barnet ditt.

3. Heng - Det er praktisk å gi barnet et nettbrett slik at du slipper å aktivisere det, vi vet. Men å ta seg tid til å henge med barnet, leke med lego, spille spill og kjøre bilbane er verdt hvert eneste minutt. Du vil også komme nærmere barnet ditt og bygge en sterkere relasjon enn om den eneste kontakten er ved levering i barnehagen eller ved leggetid.

4. Lytt & svar - I begynnelsen snakker jo barnet ditt mest et uforståelig språk, men så fort ordene begynner å sitte kommer også spørsmålene. Lytt og ta deg tid til å svare på alle tenkelige spørsmål. Det kan bli masete enkelte ganger, men kan også være ekstremt underholdende. Som en ren bonus lærer du deg kanskje noe på veien samt at du får en sykt smart unge. Forutsatt at du svarer sannferdig og ikke bare lyver sammen noe.

5. Oppmuntre - Vil barnet spille et instrument – kjøp en gitar, vil det ri – meld det på nærmeste rideskole, eller vil det heller lese – kjøp mengder av bøker. Bli med på treninger og les for barnet. Glem normer og regler og la barnet teste alt det vil. Selvsagt kan økonomien sette en stopper for enkelte aktiviteter, men det kan som oftest løses med litt oppfinnsomhet. Tenk aldri at barnet må bli hockeyproff for at du aldri ble det, men la barnet velge selv.

6. Kreativitet er konge - Ingen leker i verden kan slå en skikkelig kul pappa som finner på morsomme ting. Det beste er at det ikke trenger å være så veldig komplisert heller. Om du ikke har det naturlig kan du enkelt øve opp kreativiteten med en enkel googling. Bygg en hytte, lag en crazy matrett eller ha vannballongkrig sammen.

7. Egentid - For å lade pappabatteriene trenger du litt egentid innimellom. En fiskehelg med gutta, en fotballreise til Champions League-finalen eller bare en skikkelig runde på byen – alt for at du skal kunne fortsette å være verdens beste pappa.

Sharing is caring

  Del     Tweet