0

SALG - NÅ opptil 70%     HANDLE HER

Inspirasjon

Denim for dummies

Guides

Til å begynne med ble de sydd i brunt, og det skulle gå noen år før Strauss tenkte nytt og gikk over til et blått stoff som han kalte serge de Nîmes, noe som i USA ble forenklet til denim. Plagget ble med en gang populært blant gullgravere, cowboyer og andre hardtarbeidende menn som trengte slitesterke tekstiler. I dag har jeans gått fra å være arbeidstøy til å bli en gitt motedetalj som forblir aktuell uansett sesong. Stayhard har gjort et dypdykk ned i den uendelige mengden med kunnskap som handler om plagget og tatt fram alt fra vedlikehold til passformguider. Alt for at dere denimfantaster skal bli enda mer innbitte og inspirerte.

Denimkunskap

Stone wash
Stenvasket innebærer at jeansen er vasket sammen med pimpestein, en slags porøs lavastein. Steinen behandler hele stoffet, men resultatet blir mest synlig i sømmer og kanter og gir et brukt inntrykk. 

Dark stone wash
Jeansen er lett vasket med pimpestein for å bevare den mørke fargen og samtidig oppnå en brukt look. Effekten blir at en større del av fargen beholdes, men sømmer og kanter får en tydelig slitasje.

Moustache
Jeansen er behandlet med sandpapir før vask for å gi den et slitt og krøllet utseende i fremfor alt knelegg og skritt, slik at buksen ser brukt ut. Denne prosessen gjøres alltid for hånd. 

Sandblast
En teknikk der man skrubber plagget med sand for å få en slitt finish. Opprinnelig gjorde man dette for hånd, men nå er prosessen effektivisert og sanden byttes ofte ut mot kjemikalier.

Selvage (kanter)
En term som beskriver de smale og selvvevde kantene som fungerer som naturlige ender på hver side av stoffet og som hindrer slitasje. Kantene er som oftest hvite med en farget tråd i midten. 

Indigo
Fra tidligere å ha blitt høstet fra planter, fremstilles indigo nå fra kjemikalier. Ren indigo har en rød tone og kan produsere en dyp, blå nyanse som ikke kan dupliseres med noen annen farge. 

Pre-shrunk (forhåndskrympet)
En teknikk som brukes i produksjonsprosessen av denimbukser for å hindre at de krymper mer enn tre prosent når man vasker dem i vaskemaskinen. 

Organic Cotton (organisk bomull)
Organisk bomull er bomull som er dyrket der giftige kjemikalier er eliminert i alle prosesser. Denne typen bomull vokser i såkalt levende jord på en økologisk gård.

Five Pocket Jean (femlommersmodell)
Står det at buksen er femlommersmodell innebærer det at den har to baklommer pluss to forlommer samt en myntlomme innenfor i høyre forlomme.

Sharing is caring

  Del     Tweet