0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Frakk eller jakke i vinter?

Guides

Stilsikre og varmende vinterplagg

Tekst: Pål Johansson

TEMPERATUREN HAR SUNKET under null, snøen og slapset er i lufta – og du loker fortsatt hutrende rundt i sommerens jeansjakke. Noe må gjøres! Spørsmålet er hva slags jakke eller frakk du skal velge. Vi har svaret!

FOR O SLIPPE å gå i dvale eller emigrere til sydligere breddegrader, kan det være høvelig å fundere litt over dette med vinterjakke. Det første steget er å spørre deg selv hvilke behov du har, formålet med plagget og selvsagt hva du liker. Skal det være formelt og jobbaktig, eller bare varmt og deilig på vinterens utflukter?

Stil før varme - Er du ute etter å nærme deg vinteren med stil er ullfrakken, eller vinterens dress, det åpenbare valget. Klassisk snitt, velsittende passform og grovt stoff gir et formelt og proft inntrykk, og egner seg derfor perfekt til så vel kundemøter som søndagsmiddager med svigerforeldrene. Et minus er at frakken ikke står i mot fimbulvinterens temperaturer spesielt godt.

Den gylne middelvei - Parkasen er den behagelige middelveien for deg som vil se noenlunde proper ut uten å få kuldeskader. En fin og praktisk jakke som varmer bedre enn en ullfrakk, og er tynnere og mer velkledd enn en dunjakke. Funker både til jobben og de friske vinterturene i skogen.

Det fluffy alternativet - Er målet funksjon, komfort og varme skal du definitivt velge dunjakken. Bor du langt nord eller ofte drar på skiferier er det egentlig ingen andre alternativer. Om du derimot bor i en regntung del av landet, eller elsker å rulle rundt i snøen, bør du velge en vannavvisende jakke, ettersom dunet lett mister sin egenskap når det blir fuktig.

Sharing is caring

  Del     Tweet