0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hva betyr dresscode/kleskode?

Guides

Du har sannsynligvis allerede støtt på ordet kleskode i ulike sammenhenger, at noen oppfordrer deg til å ha på deg noe spesielt. Men hva betyr det egentlig? Vi knekker kleskoden og utreder begrepet.

Dresscode

Tekst: Pål Johansson

VI FORKLARER BEGREPENE rundt klesregler.
Akkurat som det høres ut er kleskoden en sosial kode eller regel for hvordan du bør være kledd for å passe inn f.eks. på en arbeidsplass, i et bryllup eller i en begravelse. Noen ganger er reglene uskrevne, som i kirken, og i andre tilfeller nedskrevet, som på invitasjonen. Vi har sporet opp de fem vanligste kleskodene og hva de betyr.

CASUAL, BLAZER ELLER EN ENKEL JAKKE. Lett og ledig. En behagelig genser, piké eller skjorte i kombinasjon med en blazer eller jakke og en tøff bukse.Når: Forretningssammenhenger og andre formelle anledninger.

BUSINESS CASUAL, DRESS ELLER JAKKE. Denne koden kan være litt vrien. Før var den strengere, men i dag mer ”dress med valgmuligheter”. Med en dress i materiale og farge etter sesong, og tilhørende skjorte og slips/sløyfe, kommer du langt. Det kan være mønstret og fargerikt. Når: Sommerbryllup, 17. mai, konfirmasjon og teater.

MØRK DRESS ELLER SEMI FORMAL. Her begynner det å bli formelt. Ensfarget eller diskret mønstret dress i en mørk nyanse, hvit eller lys skjorte, slips/sløyfe og svarte sko. Her kler du deg for å passe inn – ikke for å stikke deg ut. Når: Bryllup, dåp eller politiske debatter.

SMOKING ELLER BLACK TIE. På den nest høyeste nivået er det smoking som gjelder. Ettersom det er et utpreget festplagg, bør det ikke brukes før kl 17. Smokingjakke og bukse med striper, hvit smokingskjorte, svart sløyfe, lommetørkle, vest eller belte og lakksko. Kan også styles opp med svarte seler og mansjettknapper. Når: Bryllups- og nyttårsfester.

KJOLE & HVITT, GALLA ELLER WHITE TIE. Mer formelt enn dette blir det ikke. Om du ikke er prest eller militær av høy rang, bør du kle deg i kjole & hvitt, bukse med striper i sidene, hvitt skjortebryst, sløyfe og vest samt lommetørkle og lakksko. Når: Ball, galla, bryllup og akademiske fester.

Sharing is caring

  Del     Tweet