0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hva betyr kleskoden ”mørk dress”?

Guides

Knekk koden til festen

Tekst: Pål Johansson

DU STÅR MED invitasjonen i hånda. En magisk fest er på gang, men hvordan var det nå med kleskoden ”mørk dress”? Null problem, her retter vi ut spørsmålstegnene rundt koden en gang for alle.

Målet med kleskoden ”mørk dress” er en enhetlig og formell påkledning, og den bør tolkes som det høres ut som; det vil si med en mørk dress som basis. Du har sikkert støtt på den på invitasjonen til bryllupet, jubileumsfesten eller dåpen. Men ”mørk dress” sier jo ikke så mye mer enn nettopp dette. Så hva skal du ha på deg egentlig?

Basisen - Utgangspunktet er som sagt en ensfarget eller diskret mønstret dress i svart, mørkeblått eller mørkegrått – enkelt- eller dobbeltspent i klassisk utførelse. Unngå krittstripete og rutete mønstre, og gå heller for en dress med perfekt passform. En tommelfingerregel er at jo mer formell festen er, desto mer diskrete skal farger, mønstre og tilbehør være.

Krydderet - Standarden er en hvit eller lys skjorte med formell krage og gjerne dobbelmansjett, samt et fint slips eller sløyfe. En diskret tettmønstret skjorte kan funke, men dropp det svarte og hvite slipset eller sløyfa. Tenk svart når det gjelder sko, skinnbelte og sokker.

Det lille ekstra - Muligheten til å skille seg ut er begrenset, men kleskoden har likevel noen åpninger. Med et par flotte mansjettknapper, og et nøye utvalgt og brettet lommetørkle og vest, kan du sette den siste personlige touchen som garantert blir som oliven i Dry Martini.

Sharing is caring

  Del     Tweet