0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvilke klær skal man velge i en dåp?

Guides

Vi guider deg til riktig outfit til en dåp

Du begynner å komme i alderen hvor dine venner har startet å yngle, og barneselskap og dåp snart er like vanlig som helgenes hjemmefester og nattklubbkvelder. Men hvilke klær skal du egentlig bruke i en dåp? Vi har svaret!

Normalt er kleskoden i en dåp litt friere enn f.eks. i et bryllup, men det finnes fellesnevnere. På den ambisiøse dåpsinvitasjonen finner du sannsynligvis kleskoden som gjelder, om ikke er det jo bare å slå på tråden til vertskapet.

Den formelle dåpen - I en større dåp gjelder ofte kleskoden ”Mørk dress”. Dette innebærer at du bør kle deg i en svart dress eller en annen mørk nyanse, en hvit eller diskret farget skjorte, svarte sko og et valgfritt slips eller sløyfe. Kan krydres med en vest og et fint lommetørkle dersom du er i det humøret.

Den ikke like formelle dåpen - I en mindre formell dåp brukes ofte ”Jakke/Dress” som er friere men ikke helt ukomplisert. Vet du at dåpen ikke er spesielt formell, funker det å kjøre på med en blazer eller jakke i en valgfri farge, en bukse i avvikende farge og en skjorte eller genser. Føles tilstelningen et hakk mer formelt gjør du best i å kjøre i dressporet. Mønstret eller ensfarget dress, skjorte og slips, gjerne i lyse nyanser om det er vår- eller sommerdåp.
Føler du deg likevel helt lost, funker det alltid å kjøre på med en mørk dress. Bytt da ut den hvite skjorten mot en mer fargeglad variant. Og husk alltid det hvite og svarte slipset eller sløyfen i dåpen.

Den helt uformelle dåpen - Har vertskapet utelatt kleskode helt, vil de sannsynligvis at du kommer som du er. Sørg likevel for å være hel og ren, og sats heller på en pen skjorte og en stilig bukse enn de slitte hverdagsklærne.

Tekst: Pål Johansson

Sharing is caring

  Del     Tweet