0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvilken kjernetemperatur skal kjøtt ha?

Guides

Du har reist halve byen rundt for å finne den perfekte kjøttbiten, og konsultert sommelier-kompisen for det optimale vinvalget. Alt er duket for kveldens kjøttfest. Da hadde det vært litt småkjipt å bomme med at kjøttet er feilstekt, eller hur? Her er kjernetemperaturene du må kunne for å lykkes med kjøttet.

Tekst: Pål Johansson

Riktig kjernetemperatur er avgjørende for et godt resultat på både kjøtt, fisk og kylling – og dermed en vellykket middag. Første steg er derfor å investere i et bra steketermometer, og så er det bare å kjøre på. Den erfarne kjøttkokken kan avgjøre om kjøttet er perfekt bare ved å kjenne på det, men det er for viderekomne.

Sikker klassiker? - Den beste måten å tilberede kjøtt opptil 70°C, er å brune det i stekepannen før det settes inn i ovnen på lav varme, 100–125°C. Da beholder det sin saftighet og etterstekingen blir minimal. Steker du på høy temperatur, kan kjernetemperaturen stige 3–4 grader etter at du har tatt det ut. La det hvile i aluminiumfolie eller et fuktet matpapir i et kvarter før du skjærer det opp.

Trendy langsteking? - Til hipsternes favoritt, langsteking, brukes kjøtt som krever en kjernetemperatur på over 70°C. Unntakene er indrefilet, høyrygg, rundstek og kalvestek som også gjør seg bra i langstekingsgryta. Denne metoden tar en stund, men er definitivt verdt ventingen.

Sharing is caring

  Del     Tweet