0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvordan knyter man et slips?

Guides

I generasjoner har vi menn revet oss i håret i jakten på den perfekte slipsknuten. Noen får hjelp av kjæresten, andre knyter slipset rundt foten, mens de skikkelig late aldri løser opp en ferdig knute. Her er tipsene som gjør deg til kongen av slipsknuter.

Hur knyter man en slips?

Tekst: Pål Johansson

DET FINNES TRE SLIPSKNUTER som bør høre til enhver manns allmennutdannelse – Four-in-hand, Windsor og Halv Windsor. Vil du ta den ytterligere ut, finnes det en håndfull andre knuter å bytte mellom, men vi fokuserer på disse tre.
Et sikkert tegn på at du har koll på slipsknytingens kunst er lengden på slipset, som skal slutte ved eller rett overfor beltespenna når du står oppreist.

FOUR-IN-HAND. Slipsenes Volvo – trygg, sikker og enkel å knyte. Verdens mest populære slipsknute passer bra til alle typer slips og krager – spesielt fin til slips av litt tykkere stoff.

FOUR-IN-HAND FOUR-IN-HAND

WINDSOR. Hakket mer formell og uptight enn four-in-hand-knuten. En slipsknute med mye volum og en helt symmetrisk triangelform. Egner seg best på tynne og smale slips og krager med vid åpning.

WINDSOR WINDSOR

HALV WINDSOR. Den gylne middelvei som er en miks av de to folkekjære slipsknutene. Symmetrisk, men ikke like pompøs som en Windsor og ikke like avslappet som en four-in-hand. Passer til de fleste slips og krager, og er dessuten både anvendelig, fin og enkel å knyte.

Så dra fram slipset, og la knytingen begynne!

HALV WINDSOR HALV WINDSOR

Sharing is caring

  Del     Tweet