0

 • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

 • Rask leverering

 • 30 dagers returrett

 • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
 • Rask leverering
 • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvordan lager man en perfekt Gin & Tonic?

Guides

Hvordan lager man en perfekt Gin & Tonic?

Hvor enkelt det enn kan virke gjelder det å kunne sine saker for å få til den perfekte Gin & Tonicen. Vi har oppskriften på hvordan du lykkes med drinkenes drink; den klassiske GT’en.

Tekst: Pål Johansson

Du har sikkert skylt ned en og annen GT som har sett bedre ut enn den smakte. Måten å blande den på varierer avhengig av bar og hvor du befinner deg i verden. Ginsortene varierer, tonic water byttes mot sodavann eller noe annet skvip, og garneringen kan være alt fra lime og sitron til agurk.
Her er noen retningslinjer til den perfekte Gin & Tonicen:

**Glass **– Tradisjonelt blandes GT i highballglass. Vil du vise at du har ekstra kontroll på situasjonen, og vil ha større duftflate, blander du heller i whiskyglass.

Is – Tenk stort og uknust. En eller to biter er nok.

Gin – En smakssak. Enkelte liker litt sterkere varianter mens andre foretrekker en freshere med smak av sitron og einebær. Test deg fram til din favoritt.

Tonic – Mange kjører på Schweppes fordi den er lettest å få tak i. Men prøv deg fram blant de du finner i en velassortert butikk eller på nettet.

Garnering – Originalen er en limeskive, men noen erstatter denne med sitron eller appelsin. Hendricks Gin funker bra med en agurkskive mens andre sorter kan kombineres med friske urter, avhengig av hvilke smaker du vil ha.

Slik gjør du:

 1. Legg noen nøye utvalgte isbiter i et avkjølt highballglass.
 2. Hell over ønsket mengde av din favorittgin, 4-6 cl pleier å være nok.
 3. Fyll opp glasset med en nøye utvalgt tonic.
 4. Skvis en skive lime i glasset før den legges oppi.
 5. Skål og nyt!

Sharing is caring

  Del     Tweet