0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvordan skal man kle seg til bryllup?

Guides

Din beste kompis skal gi opp singellivet og gifte seg. Bryllupsinvitasjonen er mottatt, og nå gjenstår bare en ting – valget av klær. Spørsmålene hoper seg opp, hvordan skal du egentlig kle deg? Vi beiner ut de fem vanligste kleskodene for bryllupsfesten.

Brollop

Tekst: Pål Johansson

KNEKK KLESKODEN for bryllupsfesten. For å gjøre valget av klær til bryllupet enklere, så inneholder invitasjonen sannsynligvis en kleskode. Vi tipper at det står noe av følgende:

FORMELT. I dette bryllupet spares det ikke på kruttet. Med ”formelt” menes kjole og hvitt, sjakett eller annen høytidelig bekledning. Kjører du på det mest naturlige valget, kjole og hvitt, bør du kombinere denne med bukse i samme farge samt en hvit skjorte, gjerne med stivt bryst og vest. Sløyfen skal være hvit, og (lakk-) skoene svarte. Vil du spisse det til ytterligere, kan du legge til en fin hatt og hansker.

HALVFORMELT. Her er det mørk smoking som gjelder. I et sommerbryllup funker hvit smoking med svart bukse. Skjorten skal være hvit, derimot kan du go bananas med farge og mønster på vest og sløyfe. Den vågale setter prikken over i-en med et midjebånd.

MØRK DRESS. Akkurat som det høres ut, er det her en svart, mørkeblå eller mørkegrå dress som gjelder. Diskrete mønstre kan funke, men skjorten skal være hvit. Piff opp bekledningen med et elegant slips eller sløyfe, vest og svarte sko.

DRESS. Nå begynner vi å slakke litt på tøylene! Farge på dressjakke, skjorte, slips og bukse kombineres etter egen smak og behag. Det kan dog være verdt å slå på tråden til vertskapet for å sjekke hvor mye du kan ta den ut.

HVERDAGSLIG. I dette bryllupet kan du i prinsippet kle deg omtrent som du vil, så lenge det er pent og velstelt. Velger du likevel dressjakke, bør du droppe slipset – og jeans passer sjelden i bryllup.

Sharing is caring

  Del     Tweet