0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Hvordan skifte dekk på bilen?

Guides

Ny sesong, nye dekk på bilen. Men må du egentlig kjøre til verkstedet for å skifte fire ynkelige dekk? Nei, her er guiden som gjør deg til dekkskiftekonge.

Dackbyte

Tekst: Pål Johansson

VI GUIDER DEG TIL det perfekte dekkskiftet.

1. UNDERLAGET. Det første du må tenke på er å sette din kjære venn på et rett og hardt underlag, sett bilen i gir og trekk til håndbremsen. Vil du være 100% sikker på at bilen ikke kommer til å flytte på seg, kan du i tillegg bruke stoppeklosser. Nå kan dekkskiftet starte!

2. BOLTELØSNING. Løsne hjulmuttere/bolter før bilen jekkes opp. Bytter du dessuten ut den gamle muttertvinge med en muttermaskin eller hjulmutternøkkel med hevearm, kommer dette til å gå som en lek. Ha gjerne en gummihammer og en flaske rustoppløser for hånden dersom muttere, felger eller dekk skulle krangle. Å kjøre i åttetall i lav hastighet kan også hjelpe, men sørg da for at boltene er fastskrudd uten kraft.

3. HEISE OPP. Bruk en garasjejekk. I bilens instruksjonsbok finner du hvor løftepunktene er plassert. Når bilen er heist opp er det bare å skru av boltene og løfte på det nye dekket. Kontroller dekkets status og mønsterdybde (minst 1,6 mm for sommerdekk og 3 mm for vinterdekk) og plasser de beste dekkene bakerst.

4. GI FETT. Rengjør boltene, og smør dem inn med fett for å spare gjengene og øke levetiden. Trekk til med oppgitt moment, og tenk på at du etter 10-20 mil med kjøring må kontrollere om de sitter godt. Sjekk også lufttrykket i dekkene ofte.

5. TA VARE PÅ DEKKENE. Vask dekkene og merk de med plassering, f eks ”høyre foran”. Sett dem et mørkt, kaldt og tørt sted i påvente av neste dekkskift om et halvt års tid.

Sharing is caring

  Del     Tweet