0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Klær som passer på jobben på casual Friday

Guides

Ledige plagg for en avslappet ukeavslutning

HELGEN ER nær, og nå gjenstår bare oppløpet – the casual Friday. Men hva innebærer det egentlig? Her er klærne som funker på jobbens avslappede fredager.

Jobber du på et kontor med en dresset kleskode har du antageligvis støtt på begrepet casual Friday. På den avslappede fredagen gis man muligheten til å la dress og slips bli hjemme, og kle på seg mindre formelle klær istedenfor. I visse bedrifter er casual Friday langt ifra så casual som du hadde håpet på, mens andre tillater at du går bananas. Det kan derfor være lurt å sjekke forholdene litt før du inntar kontoret i din nuppete kosebukse og utvaskede T-shirt. Denne digge komboen funker nemlig kun på en forsvinnende liten andel av de arbeidsplassene som til hverdags omfavner en strikt kleskode som dress og slips.

Underkropp - Om bedriften ikke tillater denim til hverdags kan det være høvelig å ta på seg en jeans på casual Friday. Chinos er ellers et kurant underkroppsplagg disse dagene. Om sommeren kan dette dessuten være den eneste ukedagen hvor shorts er helt ok.

Overkropp - På riktig arbeidsplass innebærer den ”ledige” fredagen at du stort sett kan velge hvilken genser, skjorte eller T-shirt du vil. Andre steder bør du kombinere jobbjakken med en skjorte, genser eller slipover, som dog kan være mer fargerik eller mønstret enn øvrige dager. Slipstvangen gjelder sjelden på casual Friday.

Føtter - Hvorfor ikke la tottelottene hvile ut i et par fine sneakers for å feire dagen? Mikser du dem med stilige fredagssokker er outfiten klar.

Dressed up Friday?! - Jobber du et sted som overhodet ikke har kleskode, kan fredagen være den perfekte dagen å pynte seg istedenfor. Sjokker de hverdagslige arbeidskameratene med å komme på jobb i full dress, vest, sløyfe og flotte sko.

Tekst: Pål Johansson

Sharing is caring

  Del     Tweet