0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Slik fikser du jobbintervjuet

Guides

Fem tips til hvordan jobben blir din

Du har nettopp fått beskjeden du har lengtet etter – du er innkalt til jobbintervju. Men hvordan skal du lade opp, oppføre og kle deg for at arbeidsgiveren skal rope ”Han skal vi ha!”? Vi har listet opp fem punkter for å lykkes på intervjuet.

Tekst: Pål Johansson

1. Be prepared! - Research er alfa og omega for et vellykket jobbintervju. Les deg opp om bedriften, og få en følelse av kulturen deres. Forbered spørsmål og kopier av viktige dokumenter. Det viser at du er engasjert og har koll. Og trenger vi overhodet nevne at du skal komme presis?

2. Dress for success! - Ikke nok med at du gir et bedre inntrykk rent visuelt – du kommer også til å føle deg proffere og mer selvsikker. Ta rede på hvilken kleskode som gjelder i bedriften, og tilpass påkledningen etter det. Unngå altfor vågale mønstre, motiver og farger, og dropp iøynefallende accessoirer ettersom det tar fokuset bort fra deg som person.

3. Stay focused! - Slå av mobilen og fokuser på nuet i løpet av intervjuet. Lytt, prat tydelig og gi gjennomtenkte svar. Gjør gjerne et testintervju med en kompis før ”the real deal” for å gå igjennom de vanligste spørsmålene. Gi ærlige og personlige svar, og unngå klisjeene du tror intervjueren vil høre.

4. Body talks! - Selv det du ikke sier under intervjuet spiller en rolle. Kroppsspråket avslører en hel del om hvem du er og hvor troverdig du er. Oppnå alltid øyekontakt med den du prater med, og lad opp med en treningsøkt og litt selvpepping før intervjuet.

5. Analyze this! - Analyser intervjuet. Hva gikk bra og hva kan du gjøre bedre? Om du mot all formodning ikke skulle få jobben, så kommer du til å ha nytte av dette til kommende jobbintervjuer.

Sharing is caring

  Del     Tweet