0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Slik rengjør du grillen raskt

Guides

Slik rengjør du grillen raskt

Askeflak og kullbiter og en klinete rist full av gamle mugne matrester og rust. Kjenner du det igjen? Her er de smidigste trinnene til en ren og fresh grill.

Tekst: Pål Johansson

Ingen liker kjøttbiter eller grillspyd med en bitter ettersmak av forrige ukes brente hamburgere eller forkullet laks fra i fjor. Det er opplevelser som også kan få den mest hardbarkede grillelsker til å tvile på sin lidenskap. Som en lite attraktiv bonus kan det jo dessuten være direkte usunt. For du steker vel ikke kjøttkaker i samme uvaskete stekepanne som du stekte kylling i for tre dager siden? Nei, en ren grill er en bra grill!

Burn it!
En klinete rist gir et klinete resultat. Å gjøre rent er enklere enn du tror, og du trenger ikke engang gjøre det med en gang etter at du har spist. Vent i stedet til neste gang det skal grilles og legg risten på grillen når den er på det varmeste. Varmen kommer til å brenne i stykker den inngrodde skitten og gjør det lett å skrape bort med en grillbørste. Andre tips er å rengjøre med hjelp av natriumkarbonat, en aluminiumsfolieball, ammoniakk eller å la dugget i gresset løse opp skitten. Etter rengjøringen oljer du inn risten med litt nøytral matolje, så løsner maten lettere.

Fresh opp grillen
Det er ikke bare risten som trenger kjærlighet. Også resten av ditt lille utekjøkken trenger omtanke og rengjøring for at grillingen skal bli en glede. Skrap med jevne mellomrom bort all skitt, mat- og kullrester fra grillens bunn slik at du unngår utrivelige overraskelser og plutselige flammer. Bruk en klut med rengjøringsmiddel på grillens utside, lokk og sidebord for å vaske bort eventuelle fettflekker og utrivelig skitt.

Sharing is caring

  Del     Tweet