0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Slik sablerer du en flaske champagne

Guides

Lær deg å åpne bobler med klasse

Tekst: Pål Johansson

TILHØRER DU korkspretterne som amatørmessig lar de dyre dråpene sprute ut av flasken som den verste F1-vinner? Ville det ikke vært kulere å heve nivået et hakk og lære seg å åpne champagnen med virkelig klasse? Vi lærer deg sableringens edle kunst.

Først må vi kanskje forklare begrepet sablering. Ordet kommer fra franskens sabre (sabel) og er en måte å åpne champagneflasker på ved å slå av flaskens hals. Det hadde sin opprinnelse på begynnelsen av 1800-tallet da franske og russiske kavallerister feiret sine seire ved å halshugge champagneflaskene med sine sabler. Det er faktisk ikke så vanskelig som det virker.

Slik gjør du:

1. - Velg en champagne eller en finere musserende vin, da disse pleier å ha kraftigere glass fordi de er fremstilt tradisjonelt med en annen gjæring i flasken. Da unngår du faren for at flasken splittes dersom du skulle bomme litt. Sørg også for at den er avkjølt til 7-8 grader.

2. - Tørk deretter av flasken og ta bort folien og vaierkurven. Ettersom flasken er limt sammen av to deler dannes en ”søm” langs siden. Finn den og rett den oppover.

3. - Ta på deg en stilig skinnhanske og hold champagneflasken i 45 graders helling. Sørg for at eventuelle venner og kjæledyr holder seg på avstand.

4. - Finn fram en gammel sabel eller en skikkelig kniv. Det finnes også folk som sablerer med mobiltelefoner, men da mister ritualet litt av sin klassiske touch. Legg knivets blad på sømmen med den flate siden oppover, altså ikke eggen.

5. - La deretter bladet gli langs halsen til den treffer det svakeste punktet oppe ved korken. Et stødig, men ikke spesielt hardt slag mot glasshalsen er alt som trengs. Voilà, du har sablert din første champagne – nå er det bare å servere det boblende gullet. Trykket i flasken kommer til å blåse bort eventuelle glassfliser, så du trenger ikke bekymre deg for at du uaktsomt har drept hele vennegjengen.

Sharing is caring

  Del     Tweet