0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Stilguide aw 2015

Guides

Vi ser nærmere på tre nøkkelplagg for høsten 2015.

FRAKKEN  Hold varmen med stil

Frakken er alltid det stiligste alternativet, selv om det kanskje ikke alltid er det mest trendy. Denne sesongen trenger du ikke å inngå noe kompromiss, akkurat nå er den helt riktig. Når du velger frakk skal du ikke tenke alt for mye på hva som er in akkurat nå. Du skal velge en frakk som du selv synes er pen og føler deg komfortabel i. Og selvsagt en som sitter bra, husk at den ikke skal være for stor eller ha for lange ermer. Frakken er et anvendelig plagg som du ofte kan bruke til langt utpå vinteren. Ønsker du å være stilig helt ut til fingerspissene topper du looken med et par velsittende skinnhansker og nypussede sko. Ta på deg et par høye støvler og la genserens hette være på, eller ha et tykt, strikket skjerf for en mer rocka look. Frakken er et av høstens virkelige nøkkelplagg, men skal man trekke fram én type frakk velger vi den lange frakken. Frakker finnes i uendelig mange mønstre, lukninger, krager, farger og materialer. Siden det ofte er en investering og et plagg du bruker daglig, sannsynligvis i flere sesonger, oppfordrer vi deg til å tenke litt på hva som passer til din personlige stil. Bruker du dress på jobben kan en enkel frakk (rettskåret, uten belte, uten oppbrett på ermene og gjerne enkeltspent), være å foretrekke. Er du glad i jeans kan kanskje losjakken eller en frakk i grovere materiale være å foretrekke.

PIKÉEN Et must i basisgarderoben

Med røtter i tennissporten ble pikétrøyen snart et basisplagg i den amerikanske preppygarderoben. I dag kan man klassifisere den som et basisplagg i den mannlige garderoben, så vel som t-shirten eller skjorten. Pikétrøyen har blitt utskjelt i perioder, anklaget for å bli brukt av bortskjemte vestkantgutter og middelaldrende golfere. De siste sesongene har den derimot gjort et velfortjent comeback på catwalken. Nå når den endelig er tilbake i trendbildet tåler den å brukes i en finere sammenheng enn casual: bruk den under en smalt skåret jakke i bomull. Unngå å ha den under en klassisk grå eller svart ullblazer. En pikétrøye som brukes under en jakke har også et krav på seg, den skal ikke være utvasket eller slitt og gjerne ha en smal passform (uten å sitte tight) og et tynnere stoff. Fargeskalaen kan du med fordel holde til grått, hvitt og svart under jakken. På ferie, eller i andre mer avslappede sammenhenger, kan du gå all in med farger. En av pikétrøyens fine egenskaper er at du kan bruke den for å kle deg opp og ned. Som et alternativ til skjorten blir du mer nedkledd, som alternativ til t-shirten blir du mer oppkledd. Pikétrøyen er perfekt å ha under en genser eller cardigan når temperaturen kryper nedover – den gir et velkledd inntrykk sammenlignet med t-shirten og du slipper å stryke en skjorte.

DEN STRIKKEDE GENSEREN En tilbakevendende favoritt

Hvert år, alltid tidsnok til de kaldere månedene, blir strikkegenseren en favoritt i garderoben. Ikke noe plagg er like sterkt assosiert med høsten, og ikke noe plagg er heller like deilig å ta på seg når kulden trenger seg på. Når du fortsatt ikke føler deg helt klar til å bruke tykke jakker så er strikkegenseren perfekt for å slippe og fryse. Siden de kalde månedene er lange og mange får du dessuten bruk for den i lang tid fremover. Utover at strikkegensere er utrolig herlige og varme, så er det et plagg som finnes i mange pene utførelser og av ulike typer strikk. Kle deg i en ensfarget variant for en stilren look, og mønstret for en mer livlig look. Strikkegenseren er pen i seg selv og kan derfor med fordel brukes uten noe stæsj. Er man allikevel sugen på en mer oppkledd look er den pen å bruke med en skjorte som stikker fram i utringningen og ved ermekanten. For en enda stiligere look matcher du den med et par dressbukser eller en blazer. Husk at strikkegensere må vaskes forsiktig. Se derfor nøye på instruksjonene på vaskelappen.

Sharing is caring

  Del     Tweet