0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Velg riktig klokke til din outfit

Guides

Din gamle, fete dykkeklokke må gjerne være et kult minne fra ferien, men med hånden på hjertet, passer den bra med dine øvrige outfits? Vi tar på oss urmakerbrillene og guider deg gjennom klokkejungelen.

Klocka

Tekst: Pål Johansson

DET FINNES MANGE KLOKKENERDER der ute. Noen samler kommodeskuffer fulle med billig skrap, mens andre legger mindre årslønner på sine. Valget av armbåndsur er ikke det letteste, spesielt ikke om man vil at det skal funke med resten av antrekket.

STOL PÅ MAGEFØLELSEN Som med alt annet gjelder det at du velger en klokke du er komfortabel med og synes er fin. Hvilken urskive eller urverk du velger er naturligvis en smakssak. Noen foretrekker klassiske, mekaniske urverk i den mer eksklusive prisklassen, mens andre foretrekker en billigere quartz-variant, som viser tiden ved hjelp av kvartskrystaller, i mer vågale fargekombinasjoner og utførelser.

SVART ELLER BRUN? Det første valget gjelder ofte hvilken type armbånd du liker. Velger du skinnarmbånd, står valget oftest mellom brunt og svart. Det klassiske svarte funker til det meste, og gjør seg best i litt mer formelle sammenhenger. Det stilsikre brune er også et gangbart alternativ, men krever litt mer ettertanke i fargevalg for å komme til sin fulle rett. Gjør seg f eks veldig bra til blå toner og mørke nyanser av grønt.

SØLV ELLER GULL? Med en lenke i sølv eller stål, får du en klokke som funker i de fleste sammenhenger og til de fleste klær. Gullenken er derimot litt vanskeligere, men kan i riktig kombinasjon bli den ultimate prikken over i-en. Et blikkfang som gjør seg best med varme naturfarger som grå, brun og skogsgrønn, eller mørkere nyanser av blå. Glem tykke gullenker som er verdig en rapper - om du ikke er akkurat det.

GUMMI ELLER STOFF? Gummiarmbånd sitter vanligvis på sportsklokker, og bør derfor først og fremst brukes ved trening eller som en accessoir til streetoutfiten. Stoffvariantene sitter derimot på mange flotte og mer formelle klokker, og har dermed et bredere bruksområde.

Sharing is caring

  Del     Tweet