0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Velg riktige solbriller for din ansiktsform

Guides

Hesteansikt, dråpe- eller eggeform – uansett hvilken ansiktsform du har kan vi garantere at det finnes et par solbriller som passer nettopp deg; de der brillene som tar deg fra grå mus til hot (sol-)katt. Her er solbrillene som gjør det for deg.

solglasogon

Tekst: Pål Johansson

FINN BRILLENE som passer deg best.

RUNDT. Heller ansiktet ditt mot det runde og kuleformede, bør du satse på briller med kantede former som helst er bredere enn ansiktet ditt. Bredden fører blant annet til at kinnene dine virker smalere, og mykt kantede former framhever tinningene og forlenger ansiktet. Stabile plastinnfatninger eller et par Wayfairers i mørke farger og mønstre er som skapt for det ballformede hodet.

AVLANGT. Har du et ansikt i modell langt, bør du satse på overdimensjonerte runde eller firkantede solbriller. Sørg for at de har en god omkrets sånn at de ikke ser for små ut, men at innfatningen ikke er bredere enn ansiktets bredeste punkt. Pilotbriller eller solbriller med helglass er perfekt for et longface. Sørg dog for at brillestengene sitter i midten ettersom lave stenger ”drar ned” ansiktet.

OVALT. Den som sitter og trykker med et ovalt ansikt har et helt kakebord av modeller å velge mellom. Middels store eller store innfatninger passer dog best da de framhever kinnbena. Altfor små modeller kommer til å ”trykke sammen” fjeset. Klassiske Wayfairers eller passe store metallinnfatninger er sikre kort for eggeformede tryner.

FIRKANTET. Om du kan skilte med sterke kjaker og brede kinnben, skal du satse på runde, pilotformede eller rektangulære innfatninger med myke kanter. Plast- eller metallinnfatninger, gjerne overdimensjonerte, funker som hånd i hanske for firkanttrynet.

HJERTE- ELLER DIAMANTFORMET. Har ansiktet ditt mer formen av en trekant med brede kinnben og spiss hake, kan du gå litt mer bananas. Wraparounds, wayfairers eller rektangulære briller funker godt på et triangelhode. Se dog opp for de aller største solbrillemodellene.

Sharing is caring

  Del     Tweet