0

 • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

 • Rask leverering

 • 30 dagers returrett

 • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
 • Rask leverering
 • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Andreas Wijk

Our Friends

Modell og Sveriges største mannlige sosiale media-profil, Andreas Wijk, har dekket på til lunch i sin nyrenoverte leilighet når Stayhard stikker innom. Leiligheten er like trendy som Instagramkontoen hans, og Andreas’ personlige stil går som en rød tråd gjennom hele boligen. Egendesignede neonskilt, en sykkel på veggen og en meny for gjestene er bare noen av detaljene som gjør at man skjønner at her bor det en fyr med peiling.

TEXT: KAROLIN CHAMBEL
FOTO: STEFAN SNYMAN
STYLING: DIOS MIO
MAKE UP: EVELINA

Hvordan startet interessen for mote og musikk? Alt startet i kirka hvor jeg begynte å synge allerede som 7-åring. Jeg var med i noe som het ”gospel kids”, og fikk en solo i en David og Goliat-oppsetning. Det var ingen som pusha meg til å gå på scenen, jeg bare tok for meg da jeg fikk sjansen. Jeg er takknemlig for at jeg fikk tilgang til den scenen da jeg var så liten. De små skrittene har virkelig formet meg til å bli den jeg er i dag.

Hvordan var det å vokse opp med en pappa som jobbet som pastor? Jeg har hatt den beste oppveksten i verden. Foreldrene mine har vært veldig tydelige på at det er viktig at jeg velger selv hva jeg vil tro på, noe som nok har gjennomsyret hele livet mitt – selv om de alltid har delt hva de tror på. Verdiene deres er nok noe jeg aldri kommer til å miste. I min tro har de bare lagt grunnlaget, og så fortsetter jeg å tro på mitt eget vis.

Ser du en kontrast om du sammenligner deg selv med en vanlig fyr? Jeg tror virkelig det var meningen at jeg skulle ha den oppveksten jeg har hatt. Jeg har blitt foret med så mye godt hele mitt liv. Faren min har alltid oppmuntret meg, og jeg tror ikke jeg hadde vært klar for denne verdenen om ting hadde vært annerledes. Jeg hadde ikke klart å være denne motemodell og sang-Andreas som jeg er i dag – jeg hadde nok bare svevd av gårde og fokusert på feil ting. Jeg har fått en trygg og kjærlig oppvekst som har gjort meg klar for dette.

INSPIRERT AV ANDREAS Wijks STIL:

Hva syns familien om yrkesvalget ditt? Faren min er min største fan. Han har støttet meg i alt, og jeg hadde ikke vært der jeg er i dag om det ikke hadde vært for han. Han har vært den type forelder som har fått meg til å innse at saker og ting kommer til å ordne seg når det har vært vanskelig. Han var den som skysset meg til talentjakten da jeg var liten, og har alltid oppmuntret meg til å våge å ta neste skritt. Det har vært helt fantastisk å ha han med på laget hele veien.

Da du bodde i Gøteborg sa du at du satte pris på distansen fra mediaboblen i hovedstaden, men nå bor du i Stockholm. Er du en større del av mediaboblen nå? Jeg er nok litt mer en del av boblen, men om jeg skulle sammenligne livet mitt før og nå, er det en stor lettelse. Istedenfor å være i Stockholm i korte perioder med en kalender proppfull av møter, fotograferinger og events, har jeg nå muligheten til å dele det opp, og dra hjem og puste ut. Jeg bare elsker kontrastene i livet i Stockholm, og dette året har vært en fantastisk reise. Jeg savner selvfølgelig familie og venner i Gøteborg, men utenom det har jeg alt jeg trenger her i Stockholm. Jeg må få gjøre en SHOUTOUT til alle gøteborgere der ute; ha et bedre syn på Stockholm. Det finnes en puls her som får meg å føle WOW! Stockholm har et driv, en følelse og en mentalitet som kan sammenlignes med et lite New York i skandinavisk ånd, og jeg bare elsker det.

Hva vil du formidle i kanalene dine? Jeg sysler med ting som er veldig overfladiske, men jeg føler at jeg hele tiden får komme igjennom med noe som kan bety noe i den verdenen. Jeg vil ikke være en annen person. Man ser overfladiske motebilder av meg, men innerst inne som person kommer jeg aldri til å være en annen enn den jeg er – og da vil jeg bare spre noe godt. Det som framstår tydelig for meg er at det handler om de menneskene jeg møter, og det har blitt så utrolig viktig å se alle mennesker som like – og se dem for det de er og det de har gjort.

Hvordan vil du at andre skal se på deg? Egentlig bryr jeg meg overhodet ikke om hvordan folk ser på meg. For meg handler det om hvordan andre føler seg i min nærhet. Jeg vil at de skal føle at de betyr noe, og alltid kunne være komfortable sammen med meg.

Hva var det som fikk deg til å begynne med mote? Jeg startet en blogg i januar 2009, og det forandret hele livet mitt. Jeg så at jenter i bloggverdenen kunne leve på dette, og innså at det var en slags jobb å være blogger. Det ble gulrota som fikk meg til å ville lykkes. I september samme år som jeg startet ble jeg nominert i Blog Awards. Når jeg tenker tilbake på det, kjenner jeg bare WOW! At jeg var så dreven som sekstenåring! Jeg er stolt over at jeg gjorde det og at jeg orket. For meg handlet det aldri om å våge, men å gjøre det bra. Jeg har aldri brydd meg om hva andre mener, så at noen syntes jeg var en dust som tok bilder av meg selv og klimpret på et piano, så gjorde det meg ingenting.

Jeg var nok egentlig ikke så interessert i mote, men jeg hadde jo min kreative og estetiske interesse. Det var det som drev meg framover. Jeg har alltid vært veldig kreativ, og framfor alt dreven. Jeg husker veldig godt ”klassens time” på skolen. Da det var min tur til å ha ansvaret hadde jeg forberedt meg i en måned, spilt inn videoklipp til klassen, og ordnet med ambisiøse leker. Mote ble enda et kreativt vindu å kunne skape noe i. .

Om du bare kunne bruke et varemerke et helt år, hvilket skulle det være? Oi, garderoben min består i stor grad av Acne og H&M. Men jeg kan ikke velge, det er for vanskelig. Jeg kan si at av svenske varemerker liker jeg Acne og H&M. Det er lett å finne noe på H&M om man trenger en genser eller noe sånt, men så liker jeg jo også flere internasjonale varemerker. Givenchy er en klar favoritt, men jeg elsker også sportsmoten og varemerker som har med den å gjøre, som for eksempel Nike, Adidas m.fl. Jeg er så sjukt variert i stilen, og føler for forskjellige ting hver dag.

**Om du skulle sette designerdrømmene dine på papir, hvordan skulle de se ut? **Ok, da er det business også, og da skal jeg selge en hel kolleksjon. Jeg ville gått tilbake til den jeg er, og jeg har egentlig en ganske stilren approach. Jeg ville laget plagg som er såpass enkle at man kan bruke dem ”everyday”. Fokus skulle dog ligge på sånne ekstreme, fete detaljer som gjør at det ikke er mulig å sammenligne dem med andre plagg. Det er plagg som har kvaliteter og en skjæring som føles unik. Jeg bare elsker hverdagsplagg som har det der lille ekstra som gjør at det er de man vil velge hver dag. Jeg må nok gi meg selv confidence, og si at om jeg skulle lage en kolleksjon ville den blitt skikkelig bra.

Hva ville være dine ”key items”? Om man ser tilbake på hva følgerne mine har ment og likt når det gjelder min stil, er det ofte saker som ”den jakka” eller ”den buksa”. Mye er ting jeg har lagd selv, for eksempel malte jeg på en bukse som ble en skikkelig hit. Alle spurte hvor jeg hadde fått tak i den, og jeg svarte ”Det går ikke, jeg har lagd den selv”. Eller den jakka jeg klipte i stykker … Jeg ville nok tenkt utenfor boksen, men likevel gå for en typisk Andreas Wijk-ånd, haha.

Hva er det beste versus det verste ved yrket ditt i dag? Det beste er at jeg får jobbe med noe som jeg brenner for, og det er et stort pluss at det gir meg et veldig variert og fritt liv. Ingen dag er lik den andre, og jeg får møte masse forskjellige mennesker. Det er utrolig heftig å få jobbe med så mange sterke varemerker og profiler. Jeg trodde ikke jeg skulle havne her. Det verste er at det alltid er en redsel for å bli misforstått av noen. Det aller verste som kan skje er at noen skulle tro at jeg ville dem noe vondt.

I tillegg til mote har du jo en stor interesse for musikk, og er selv artist og låtskriver? Fortell mer om det. Musikk har alltid vært min største interesse, og er noe jeg har jobbet med i så mange år. Det er dog en helt annen bransje enn mote, og her har jeg vært gjennom både opp- og nedturer. Jeg kommer til å utgi musikk i nær framtid.

Hva vil du oppnå med musikken din? Jeg ønsker og håper at musikken min vil bety noe. Jeg prøver å dele noe ærlig og samtidig gi håp. Jeg begynte å skrive musikk da jeg hadde signert min første kontrakt i LA. Der ble jeg satt i situasjoner hvor jeg ble tvunget til å være kreativ på en måte jeg aldri hadde vært før. Det utviklet meg så mye, og lærte meg å se hva jeg ville gjøre som artist.

Når kommer vi til å få høre noe nytt fra deg? Jeg slipper sannsynligvis min første singel i 2017.

ÅTTA SNABBA:

 1. Göteborg eller Stockholm
 2. Storstad eller Sandstrand
 3. Saltvatten eller Sötvatten
 4. Gitarr eller Piano
 5. Digitalt eller Vinyl
 6. Chinos eller Jeans
 7. Skinnjacka eller Bomberjacka
 8. Sneakers eller Boots

Sharing is caring

  Del     Tweet