0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Intervju: Diabetesmannen

Our Friends

Vi møter Joakim Mattsson, mest kjent som Diabetesmannen, i et solfylt Stockholm. På bloggen og Instagramkontoen hans deler Joakim ikke bare de siste trendene og stilen sin, men også om livet som ung diabetiker. For Joakim er det ikke selvfølgelig å våkne opp og være frisk som en fisk hver morgen. Livet som diabetiker er nemlig annerledes sammenlignet med en vanlig fyrs hverdag. Vi satte oss ned og tok en lunch for et dykk inn i Diabetesmannens verden.

Hvordan startet bloggreisen din?

Det var ikke moteinteressen som var grunnen til at jeg startet bloggen. I begynnelsen skrev jeg provoserende innlegg om diverse saker. Jeg trodde nok at jeg hadde god peil på mote, men når jeg ser tilbake på det i dag, innser jeg at jeg ikke hadde peiling. Jeg kunne ha på meg en rød bukse og en rosa skjorte, noe som er langt unna den stilen jeg har i dag. Det var først da jeg begynte å fortelle om diabetesen at folk startet å engasjere seg. Jeg skrev åpent om alt som var bra og dårlig, og mange andre diabetikere fant veien til bloggen min. Siden ble jeg Diabetesmannen, og da var det bare å kjøre på.

Hva er det du vil formidle når du skriver om diabetesen din?

Jeg vil vise alle sidene, de gode og de dårlige. Jeg vil løfte fram alle de positive delene, og få folk til å skjønne at man kan gjøre det meste selv om man har diabetes. Jeg vil gjøre media og folk generelt oppmerksomme, og hjelpe andre i min situasjon. Alle diabetikere er forskjellige, og det er viktig å huske at selv om det funker for meg trenger det ikke å funke for alle. Men jeg håper å kunne bidra i offentligheten med et større innblikk.

Er det noe du ønsker at folk skal tenke på når det gjelder diabetes?

Det er ganske vanskelig; i dag finnes det 300 000 med diabetes type 1, og kun 50 000 med type 2 diabetes i Sverige. Det er to helt ulike verdener å ha type 1 eller 2. Media er i dag eksperter på å blande sammen typene, og jeg ønsker at man så det som to forskjellige sykdommer, nettopp fordi de er så ulike. Det er ikke sjelden man leser i avisa ”Hun ble kvitt diabetes”, og det er fullt mulig for diabetes type 2. Har man type 1, som jeg har, finnes det ingen mulighet for å bli helt frisk.

Hvordan begynte du å skrive om mote?

Jeg har alltid vært moteinteressert, men har ikke kunne formidle det ordentlig. Faktum er at man må tjene en del penger for å kunne kjøpe nye klær hele tiden, og det er det nok ikke mange som gjør når de er mellom sytten og nitten år. Men for noen år siden kjøpte søsteren min et speilreflekskamera til meg, og det at hun trodde på meg førte til at ønsket mitt om å lykkes med bloggen økte. Jeg ble bedre og bedre, og klarte å få en økonomi hvor det er rom for interessen min ved hjelp av bloggen.

Hva er det viktigste plagget denne sesongen, syns du?

Skinnjakka!!! Eller en tynn frakk.

Hva i din garderobe kan du ikke leve uten?

Skinnjakka. Helt klart. Det er mitt oppheng. Jeg har seks stykker, og to favoritter – en fra BLK DNM og en fra Adrian Hammond.

Hva er best ved det du gjør i dag?

Tiden. Jeg kan bestemme når jeg skal jobbe. Jeg sitter ofte om nettene, og jobber best når det er mørkt og ingen eller ingenting kan forstyrre meg. Jeg sitter nesten hver natt til klokka tre eller fire om morgenen. Det verste er at man må kjempe uten betaling i starten. Det kreves mye for å lykkes i å tjene penger på dette. Man må ikke gi opp for tidlig.

Har du et stilikon?

James Dean, helt klart. Jeg har til og med en tatovering med et sitat fra ham, og jeg bare elsker looken hans med skinnjakka, hvit T-shirt og høy bukse. Min nålevende inspirasjon er Andreas Wijk. Han kjører sin egen greie, og jeg digger det. Han varierer stilen sin, og det syns jeg at jeg også gjør.

Har du en farge du helst kler deg i?

Stilrent i svart, gjerne i ulike stoffer og nyanser.

Hva er framtidsplanene?

Drømmen er å kunne være kreativ og jobbe med foto på heltid. Jeg har en visjon om å jobbe på en webshop hvor jeg får lage guider og skreddersy looks for menn som er usikre på stilen sin. Styling og foto er noe jeg vil kombinere mer, men hvordan det skal foregå har jeg ikke peiling på i dag.

Sharing is caring

  Del     Tweet