0

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur

  • Rask leverering

  • 30 dagers returrett

  • Fri frakt over 499 kr & Fri retur
  • Rask leverering
  • 30 dagers returrett

SALE up to 70%     SHOP NOW

Inspirasjon

Erik Forsgrens favoritter

Our Friends

Vi møter Erik Forsgren i forbindelse med fotografering med Stayhard. Han er fyren fra Norrland som har tatt Stockholm og moteverdenen med storm

EFTER BARE ET ÅR I BRANSJEN har han nå hundre tusen mennesker som følger ham på Instagram, og har rukket å lansere sin egen webside, thenorthernman.se. På fritiden henger han med moteprofilen Andreas Wijk og kjæresten Victoria Törnegren, og gjør alt det som andre bare drømmer om. Vi satte oss ned i sensommersolen og tok en prat med karen foran kamera.

HVORDAN STARTET REISEN DIN?

Det startet med at vi flyttet ned til Stockholm for cirka et år siden, altså i juni i fjor. Det var ikke helt planlagt at det var dette jeg skulle jobbe med, men ble tilbudt en modellkontrakt allerede den første uka. De hadde sett et bilde av meg, og spurte om jeg ville komme og ta noen bilder. På samme tid dukket det opp en fyr fra en kjent nettbutikk i treningsstudioet, og ville at jeg skulle være med i en undertøyskampanje. Slik startet det.

LIKER DU OPPMERKSOMHETEN?

Både ja og nei. Jeg er litt sjenert. Det skjedde bare, og dette er ikke noe jeg har vært på jakt etter. Jeg har vært maler i 6 år, så det er kult å prøve noe annet i livet. Man får jo ingen flere sjanser når man blir eldre til å teste noe sånt som dette. Det måtte rett og slett prøves, og i ettertid har det bare gått bedre og bedre, noe som er morsomt. Jeg trenger liksom ikke male mer, og det er herlig å ikke måtte være der 7–16 alle hverdager. Selv om jeg savner det innimellom, er det herlig å få styre sin egen hverdag og sove ut.

HVA ER DET BESTE, VERSTE MED YRKET DITT?

Det beste er at det er så fritt, og man får reise og se verden. Det er også veldig utviklende for meg som person siden jeg vanligvis ikke er så frampå. I denne bransjen må man lære seg å stikke seg fram. De fleste er så utadvendte, og det kan jeg lære noe av. Det verste er at det alltid er litt press, og det er vanskelig å nyte nuet fullt ut, selv om det nok er lettere for meg å sette pris på det enn for andre. De som har holdt på med bare dette en stund, skjønner kanskje ikke hvor godt vi har det, og har vanskeligere for å nyte det.

OM DU SKULLE FORKLARE EN DAG I LIVET DITT, HVORDAN SER DEN UT?

Ja, det er i og for seg det som er litt slitsomt, det at jeg egentlig ikke har noen faste rutiner lengre. I og med at Victoria og jeg jobber innen samme bransje, ser alle dager helt ulike ut. Man har alltid en eller annen større jobb i uka og noen events. For meg er treningen viktig, og nå er det like viktig for jobben som for meg å holde meg i form. Jeg tar jo også bilder av en del outfits, og jeg prøver vel å bli bedre til å redigere bilder. Jeg prøver alltid å sette på vekkerklokka, stå opp og gjøre noe ut av dagen. Det er det viktig å gjøre.

ERIKS FAVORITTER PÅ STAYHARD

HVOR FINNER DU INSPIRASJON TIL STILEN DIN?

Jeg vet ikke, jeg finner vel inspirasjon hos andre mennesker og på Instagram. Akkurat som at folk følger meg, følger jeg andre. Det er så vanskelig å skjønne at folk følger meg. Men jeg bruker mye tid på inspirasjonssider som Tumbler. Jeg har ingen direkte stilikoner, men er mer interessert i livsstiler.

OM DU BARE FIKK GÅ KLEDD I ETT VAREMERKE RESTEN AV DITT LIV, HVILKET VILLE DET VÆRE?

Acne, jeg liker den skandinaviske stilen. Det skal være enkelt – en hvit T-shirt og et par kule jeans blir aldri feil. Jeg heller litt mot det rocka, selv om interessen for dress vokser mer og mer for hver dag.

HVA MÅ FINNES I EN BASISGARDEROBE I FØLGE DEG?

Jeg leter stadig etter den perfekte T-shirten med en god passform. Hvit eller svart. Det skal være en digg T-shirt som varer. Så må jeg bare nevne skinnjakka. Den er enormt viktig.

OM VI TITTER INN I GARDEROBEN DIN, HVA HENGER DER? HVA HAR DU MEST AV?

Dressjakkene mine har den beste plassen, så de vises best. I og med at interessen har vokst det siste året så har det blitt en del nye der. I det siste har det blitt mye fra Oscar Jacobson. Det er en helt ok samling.

HVILKET PLAGG KAN DU ABSOLUTT IKKE LEVE UTEN?

Jeg kan ikke være foruten undertøy. Det hadde blitt for slitsomt. Ellers er det den svarte eller hvite T-shirten. De kan jeg ikke leve uten.

HVORDAN SER FREMTIDSMÅLENE DINE UT?

Det har kommet til det punktet at det går så bra at jeg kan begynne å planlegge hva jeg skal gjøre med det. Hvordan man skal ta seg videre på en lur måte, for mulighetene finnes. Men jeg har alltid tenkt at når jeg blir lei av dette, går jeg tilbake til å være håndverker. Det er liksom ikke noe stress, selv om man tenker på å ta neste skritt. Det hadde vært utrolig kult med en egen kolleksjon. Det å få stå for noe selv. Det må føles riktig.

Sharing is caring

  Del     Tweet